Növény Nevelő Lámpa

Friday, 19 August 2022

255 Ft 6. 985 Ft EJ PRODUCTS nagy spektrumú lámpa növények számára, 3 lábú, időzítő, állítható, cserélhető LED izzók, USB adapter RRP: 34. 333 Ft 23. 231 Ft 1000 W teljes spektrumú növényi lámpa, 218 Samsung UV és IR LED a gyorsított növényi, virág- és zöldségnövekedés érdekében RRP: 106. 747 Ft 73. 494 Ft Teljes spektrumú UV-lámpa a növények növekedéséhez, 600W fényhatékonyság, IP65, 288 LED, 270°-os fényszög 21. 990 Ft LED izzó növény növekedéshez, 30W, teljes spektrum, E27, 40 LED, beltéri LED izzó a növények növekedéséhez, 50 W, teljes spektrum, E27, 78 LED, beltéri 11. 990 Ft Penn Plax Aquaterrium 7l Led világítással és szűrővel halak és növények számára 94. 278 Ft Lámpa a teljes spektrumú és csendes hűtőrendszerrel rendelkező beltéri növények növeke déséhez RRP: 33. 448 Ft 23. 407 Ft UV lámpa 4 lábos növények termesztéséhez, 40 w, időzítővel, állítható testtel, kapcsokkal és USB adapterrel 24. 990 Ft UV lámpa 2 lábos növények termesztéséhez, 20 w, időzítővel, állítható testtel, kapcsokkal és USB adapterrel 18.

  1. Növény nevelő lampe à poser
  2. Növény nevelő LED lámpa hajlítható, csíptethető - Webvasar
  3. Növény lámpa Virág nevelő LED fény Ledes fényforrás 45W 31x3
  4. GAO Mini Garden növény nevelő LED lámpatest, 14W 4000K, 14 uml/s - Lumenet
  5. Növény nevelő lampadaire

Növény nevelő lampe à poser

Elgondolkodtál már azon, miért látod zöld színűnek a legtöbb növényt? A növények legnagyobb arányban a kék és a vörös fényt nyelik el, de tükrözik a zöld fényt ami megközelítőleg az ~510nm és az ~570nm-es tartomány közé esik! Félreértések elkerülése végett tudni kell, hogy a zöld spektrumú sugárzás nem teljes egészében tükröződik, illetve nem teljesen haszontalan a növények számára, csak kevésbé "fotoszintetikusan aktív", így sokkal kisebb arányban hasznosítható a növények által. A "fehér napfény", mint tudjuk, az összes látható színt magába foglalja, hasonlóan az ember által alkotott mesterséges "fehér színű" fényforrásokhoz (különböző technológiájú izzók, diódák, fénycsövek). Szimpla "fehér színű" izzó, lámpa használata növénytermesztéshez? Az ember által alkotott mesterséges fehér fényforrások a növények számára nem ideális arányban tartalmazzák a vörös, a kék és a zöld spektrumokat. Magas arányban tartalmazzák a zöld spektrumot és alacsony arányban a vörös spektrumot (míg a növényeknek pont az ellenkezőjére lenne szükség), illetve egyáltalán nem (vagy csak nagyon alacsony arányban) tartalmaznak UV-közeli és infra-közeli spektrumokat, melyek szintén fontosak a növények számára.

Növény nevelő LED lámpa hajlítható, csíptethető - Webvasar

Növény lámpa Virág nevelő LED fény Ledes fényforrás 45W 31x3

A téli időszakban történő palántanevelésnél a fény a minimumban lévő tényező. Kíséreltek támasztják alá, hogy LED-es pótmegvilágítás esetén a LED-es lámpa alatt a fotoszintézis mértéke lényegesen nagyobb, mint a hagyományos 400 W-os asszimilációs lámpa alkalmazásakor. A levelek klorofill és karotinoid tartalma a LED megvilágítások esetén magasabb, mint a fémhalogén illetve az üvegházban nevelt növényeknél, ami a megvilágítás spektrumát jól tükrözi. ( Forrás) LED megvilágítás alatt nevelt növények vízigénye a virágzás és termésérés idejéig kisebb. ( Forrás) A mélyvörös LED sugárzók kedvező hatással vannak a növények fejlődésére kiegészítő fényforrásként. Hatékonyságuk, virágzó növények esetében a kék színspektrummal fokozható. Gondozás Általában a piacon elérhető LED növénynevelő lámpák jellemzői Vörös fényt (660 nm) virágzásra, kék fényt (460-470 nm) növekedésre bocsátanak ki, a hagyományos E27 foglalatba becsavarhatók, és akár 3 négyzetméter is bevilágítható velük. Élettartamuk elérheti az 50 000 órát.

GAO Mini Garden növény nevelő LED lámpatest, 14W 4000K, 14 uml/s - Lumenet

Növényfajtól függően különböző PPFD-értékek szükségesek. A fotoszintézisű 254 µmol/m²/s-es fotonáram sűrűséggel (PPFD) e növény nevelő lámpa tökéletes minden növekedési fázisban lévő kis növény számára, mint például fűszernövények (bazsalikom, rozmaring) és zöldségek (paradicsom, uborka), de virágok és bonsai fák számára is. A gazdaságos LED növénynevelő lámpa 80 W-ot használ óránként és mindenhol használható, ahová nem jut el a napfény vagy több napfényre van szükség. A LED-ek 120°-fokos világítási szélességgel 1, 50 m szer 1, 50 m-es felületet fed le. A csomagban található négy kapó és stabil acél kötél segítségével könnyedén felakaszthatja a LED növénynevelő lámpát a növények fölé. Szellőzőnyílások valamint két, a házba beépített ventilátor elvezeti a hőt és lehűti a LED-eket, így védve a túlmelegedés ellen.

Növény nevelő lampadaire

  1. Palántanevelő LED lámpák
  2. Növény nevelő lampaul
  3. Növény nevelő lampe design

2018. feb 02. Le kell szögeznünk, LED-ek terén oly széles a kínálat, hogy az ember csak kapkodja a fejét. Tudnunk kell mire szeretnénk a LED-es megvilágítást használni. Ha csak palánta nevelésre, és a növények májusban kiültetésre kerülnek, akkor mindenképpen kék túlsúlyos növénynevelő LED lámpát válasszunk. Amennyiben a növényt teljes élettartamában beltérben kívánjuk nevelni, akkor kezdetben a kék, majd a piros túlsúlyos LED világítással kell számolnunk. Semmiképp se tévesszük össze a lakás vagy dekorációs célra tervezett LED világításokat a növénynevelő világítással. A hidegfehér vagy melegfehér LED fényforrások, legyen az bármekkora teljesítményű, nem való növénynevelésre. Sokan megpróbálkoznak LED reflektorokkal (mi is kipróbáltuk) és csodálkoznak, hogy a növény nyúlik a fény alatt, mintha nem is kapna semmit. Ennek oka nagyon egyszerű. A LED-ek technológiájából adódóan kisugárzott fény egy kis hullámhossz tartományra korlátozódik. Hogy ez a tartomány a spektrumon hol helyezkedik el, az a diódához felhasznált anyagtól függ.

tromatic-next.com, 2024