Akkumulátor Névleges Feszültsége / Az Akkumulátor Kapacitása - Delta

Friday, 19 August 2022

Azzal csökkentették a költségeket, hogy az akkucellákat egy régi papírgyárban és raktárakban gyártják – olyan gépeken, melyeket korábban papírtörlő- és újságnyomtatáshoz használtak. Olyan technológiát akarunk létrehozni, amely bevethető az iparosodott és azokban az országokban, amelyek a legtöbbet profitálhatnak az energiatárolásból – érvelt a cégvezető. Első vevő: kipipálva Tavaly az amerikai fejlesztők már a globális biztonsági tanúsítvány (ez az Underwriters Laboratories-, vagyis az UL-tanúsítvány) megszerzésénél jártak, ami például az akkuk beltéri, de akár repülőgépen való használatához szükséges. Idén februárban a PR News Wire írt arról, hogy az UL-tanúsítvány úton van, és az Észak-Amerikában gyártott technológia "működik, és készen áll a nagyszabású bevezetésre", s a következő hónapokban az értékesítés is fel fog gyorsulni. Az első 10 kWh-s rendszert már tavaly év végén kiszállították – az ügyfélnél azt a helyzetet hivatottak kezelni az akkuk, hogy a nehézgépekkel dolgozó ipari fogyasztó naponta kétszer 20-60 perc időtartamra az alapszintű fogyasztásának a tízszeresét "eszi".

  • Tisza Cipőbolt , Szekszárd
  • Kunert vip babakocsi ár internet
  • Fruhmann-ház, Cserépkályha-történeti kiállítás (Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum) - Elfogadóhely részletek - Fedezze fel Győrt kedvezményesen!
  • Posta ügyfélszolgálat telefonszám
  • DR. BENEDEK CSABA ÜGYVÉD - Budapest - Ügyvéd Portál

Akkumulátor kapacitása-energia tároló képesség - Autó-Motor-

Menü Ajánlott termék Top Műszaki szótár Az akkumulátor kapacitása Az akkumulátorok olyan típusú galvánelemek, amelyek elektromos töltés formájában képesek többszörös energia tárolásra. Az élet szinte minden területén alkalmazzák. Típusától, szerkezetétől és méretétől függetlenül minden akkumulátor rendelkezik néhány alapvető paraméterrel. Az egyik fő paraméter az akkumulátor kapacitása Ah-ban (amperórában) kifejezve. Az akkumulátor kapacitása az áramerősség és az idő szorzata. Nagyon leegyszerűsítve azt mondhatjuk, hogy a kapacitás határozza meg az akkumulátorból adott időben kifolyó áram maximális szorzatát. Természetesen a technológiától és a szerkezettől függően ennek a szorzatnak az összetevői szigorúan meg vannak határozva. Mindemellett figyelembe kell venni, hogy ez a paraméter nem azt jelenti, hogy az akkumulátor mennyi energiát képes tárolni. Ehhez a Wh (wattóra) mértékegységet használják, ami jobban meghatározza és ezért ma már gyakrabban is használják. A kapacitásmérést minden akkumulátor típusnál eltérően végzik.

A térfogati energiasűrűség 100 Wh/L, a gravimetrikus energiasűrűség pedig 60 Wh/kg. A két hétig tartó eltarthatósági idő 100 százalék, a hat hónapig tartó pedig 95 százalékos. "Kezdetben a lakossági piacra összpontosítunk, konkrétan a nettó nullás otthonokat és energiaközösségeket fejlesztő otthonépítőket célozzuk meg" - közölte a szóvivő, aki szerint itt népszerűbbek is lehetnek, mint a lítiumos változatok, ugyanis sokkal biztonságosabb, egyáltalán nem tűzveszélyes a termékük. Már tervezik, hogy a lakóépületek mellett az ipari energiatárolásra és a hálózatra épített közüzemi méretű rendszerek felé is terjeszkednek. A cink-ion a többi tárolási technológiához képest lemaradásban van, mivel az anódon történő reverzibilis töltést korlátozó és a katód szétesését okozó mellékreakciók kontrollálása nehézségekbe ütközik. A cink-ion azonban még mindig jó energiatárolási teljesítményre képes olcsó és bőségesen rendelkezésre álló anyagokból készül. Ez nagy előny lehet a lítium-ionos megoldásokkal szemben, amelyeknél az alapanyag nehezen hozzáférhető, emiatt pedig egyre drágább.

tromatic-next.com, 2024